Swat Entertainment | Booking Agency Home
Blasterjaxx

Blasterjaxx

Biography

Thom Jongkind (23) en Idir Makhlaf (21), in de muziekwereld beter bekend als het producer/deejay duo Blasterjaxx, zijn alles behalve hetzelfde. Daar waar de één zich vaak prominent en mondig laat horen, kiest de ander er meestal voor om zich vrij stil op de achtergrond te begeven. Een contrast in karakter dat vrij groot is. Echter is er één belangrijke reden waarom het zo fenomenaal klikt tussen deze twee persoonlijkheden: hun passie en liefde voor muziek.

Midden 2010 besloot Thom Jongkind, toen nog werkende onder de naam Scalix, een DJ duo op te starten onder de naam Blasterjaxx samen met een andere producer destijds. Al gauw merkte Thom op dat er op gebied van producties grote stappen voorwaarts werden gemaakt en ook het bereik naar het publiek toe werd alsmaar groter. Echter begon de persoonlijke chemie tussen beide producers steeds minder te worden. Zo was het Thom die steeds meer gefocust raakte op muziek en begon de andere producer andere prioriteiten te krijgen. Kort hierna werd onderling besloten dat de samenwerking als duo werd gestopt en Thom onder het label Blasterjaxx zou verder gaan.
Omdat Thom van mening was dat het label Blasterjaxx pas compleet is als duo, is hij gaan kijken voor mogelijkheden tot een nieuwe en dit keer perfecte samenwerking. In tussentijd was Thom al een tijdje gecharmeerd van Idir Makhlaf, die destijds opereerde onder de producer naam Macosta. Na een aantal samenwerkingen bleek pas hoe goed het geheel klikte; een nieuw Blasterjaxx duo was geboren met, wat achteraf blijkt, ongekend veel talent en potentie. Samen willen ze de wereld veroveren met hun unieke sound, welke het beste omschreven kan worden als een cross-over van elektro-house , progressive & big room.

In 2012 heeft Blasterjaxx zijn ware aard kunnen laten zien en hebben zij bewezen absoluut geen eendagsvlieg te zijn. Zo produceerden zij samen met D-Rashid de Reborn EP met de tracks “Reborn” en “Where We Go”. Een EP naam waar een verhaal achter schuilt; deze EP stond namelijk symbool voor de vernieuwde sound die Blasterjaxx ten gehore wilde brengen en het wereldwijde publiek mee wilde gaan veroveren. Een wedergeboorte die uiteindelijk als een bom blijkt te zijn ingeslagen, want niemand minder dan Laidback Luke wilde de tracks dolgraag tekenen bij zijn eigen label Mixmash Records.

Begin 2013 beleefde Blasterjaxx één van de hoogtepunten in hun nog jonge carrière. Zo produceerden zij samen met Billy The Kit hun nieuwste productie Loud & Proud. Na het versturen van hun promomailing was het raak en begonnen dromen werkelijkheid te worden. Niemand minder dan Tiësto benaderde de jongens hoogstpersoonlijk om de track te tekenen op zijn eigen recordlabel Musical Freedom.

De successen & nieuwtjes die hierna passeerden volgde elkaar in een rap tempo op, met als resultaat dat Blasterjaxx vandaag de dag wordt gezien als één van de meest belovende EDM artiesten ter wereld. Een gegeven waar Thom & Idir overigens heel erg nuchter in zijn, maar de feiten liegen er niet om. Zo vroeg Tiësto persoonlijk om zijn wereldhits “Adagio For Strings” & “Love Comes Again” te remixen en een collaboration te doen op de remix van “United”, de officiële anthem van Ultra Music Festival. Verder behaalde hun samenwerking met Quintino “Puzzle”, de officiële “More” remix van Laidback Luke & Dimitri Vegas/Like Mike en hun “Koala EP” top noteringen in de Beatport chart top 100. Dit vertaald zich in support door de grootste deejays ter wereld: David Guetta, Hardwell, Afrojack, Tiësto, Laidback Luke, Nicky Romero en nog veel meer.

Ook de laatste commerciële single “Faith”(Power House Music) heeft al grote successen behaald. Zo behaalde het de status van “Dance Smash” op radio 538. Met deze “Dance Smash” nominatie treden zij in de voetsporen van de volgende nummers die uiteindelijk een wereld hit werden: Sandro Silva & Quinto “Epic”, Pitbull Ne-yo & Afrojack “Give me everything”, Alexandra Stan “Mr Saxobeats”, etc. Ook is de track binnen gekomen in de Tipparade van de Top 40 & in de Engelse DMC Buzz Chart.

In september 2013 behaalde Blasterjaxx een andere prestigieuze mijlpaal. Hun track “Fifteen” in samenwerking met de nummer 1 DJ van de wereld Hardwell, kwam 9 september uit op Revealed Recordings en behaalde na 6 dagen de nummer 1 positie in the Beatport Main Chart!

Booking

Agency: Swat Entertainment


Phone: +49 176 29 4242 00 / +90 534 3853727


Email: info@swat-entertainment.com


The artist

Nationality: Netherlands

Resident in: Den Haag